W produkcji psich przysmaków wykorzystujemy tradycyjną recepturę opracowaną przez firmę „Moje hobby” na początku lat 90-tych, która jako jedna z pierwszych w Polsce produkowała ekologiczne gryzaki z części poubojowych.
Ta receptura oparta jedynie na naturalnych surowcach i materiałach pomocniczych została wdrożona do nowoczesnego procesu technologicznego, którego najważniejszym etapem jest proces suszenia w specjalnie zaprojektowanych komorach suszarniczych w stosunkowo niskiej temperaturze, przez co nasze produkty nie tracą cennych wartości odżywczych.
Bezpieczeństwo przede wszystkim
Stosowana przez nas technologia suszenia zapewnia najwyższą jakość naszych produktów, przy jednoczesnej dbałości o bezpieczeństwo epidemiologiczne.
W procesie produkcyjnym eliminowane jest całkowicie ryzyko przetrwania groźnych bakterii, bądź wirusów, bez użycia środków chemicznych i konserwujących, a jedynie przy zastosowaniu metody pasteryzacji termicznej.
Wdrożyliśmy i na bieżąco aktualizujemy System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP), którego jednym w elementów jest regularne badanie jakości naszych produktów w akredytowanym laboratorium mikrobiologicznym.